Visits: 17
سیگنال Hold در مود می نیمم
در حالت کلی درخواست Hold یعنی اینکه یک مدار بیرون از ریزپردازنده درخواست کنترل گذرگاه های سیستم را داشته باشد و ریزپردازنده گذرگاه ها را در اختیار کنترل کننده دیگری قرار دهد. چون در اینجا فقط Hold در مود می نیمم بررسی می شود، بنابراین کنترل کننده دیگر می تواند تراشه DMA یا نظایر آن باشد که البته امکان کنترل گذرگاه از طریق تراشه کنترل کننده گذرگاه وجود دارد.
پایه HOLD (ورودی) (Active High)
سیگنال Hold ریزپردازنده 8086/8088 از طریق این پایه به آن وارد می شود و ریزپردازنده را در وضعیت Hold قرار می دهد. به این ترتیب مدارات بیرونی و دستگاه های جانبی که می خواهند کنترل گذرگاه های سیستم را بر عهده بگیرند از طریق این پایه در خواست hold می نمایند.
هر موقع سیگنال ورودی به این پایه برابر یک منطقی شد ریزپردازنده پس از اتمام سیکل جاری گذرگاه، درخواست hold را قبول کرده و به حالت hold رفته و تمام خطوط خروجی سه حالته خود را به حالت امپدانس بالا در می آورد.
پذیرش hold از طریق پایه HLDA اعلام می گردد. ضمنا توجه به این نکته ضروری است که درخواست hold از این پایه دارای اولویت بالاتری نسبت به هر دو ورودی وقفه (INTR و NMI) است.
پایه HLDA (خروجی) (Active High)
همانطوریکه اشاره شد سیگنال پذیرش hold از طریق این پایه تولید می شود و مشخص کننده پذیرش درخواست hold از طرف 8086/8088 است. (در فهرست مقالات میکرو رایانه جستجو کنید) یعنی ریزپردازنده با پذیرش درخواست hold، این پایه را به صورت یک منطقی در آورده و همزمان تمام خطوط خروجی سه حالته خود را به حالت امپدانس بالا می برد. بنابراین گذرگاه سیستم به صورت شناور در خواهد آمد.
پایه های خروجی سه حالته ریزپردازنده عبارتند از: خطوط آدرس و داده ها ، BHE/S7 (در 8086) , RD , DEN , DT/R , M/IO , WR ,INTA. بنابراین در حالت hold تمام این پایه ها در وضعیت امپدانس بالا قرار خواهند گرفت. البته پایه های DEN , DT/R و M/IO درست قبل از اعلام پذیرش hold به صورت شناور در می آیند.
منبع: microrayaneh.com