Visits: 337
در این پروژه قصد داریم با استفاده از نرم افزار قدرتمند Labview برنامه کاربردی جهت ارتباط با دنیای بیرون، و با استفاده از نرم افزار قدرتمند Flowcode این ارتباط را توسط میکروکنترلر طراحی کنیم. در این پروژه میکروکنترلر و کامپیوتر هر دو اطلاعات ارسال و دریافت می کنند، که برای برقراری ارتباطی بدون خطا از مد کنترل جریان داده توسط پین های RTS و CTS استفاده شده است. در برنامه Labview کلید های کنترلی تعبیه شده است تا رله هایی که در بیرون به میکروکنترلر متصل شده اند را کنترل نمائیم.
نرم افزاری مانند Labview محیطی را فراهم کرده است که یک کاربر می تواند در ضمن برنامه نویسی به شبیه سازی و آنالیز فرآیند مربوطه نیز بپردازد. Labview به خاطر رابط گرافیکی بسیار بالا و در عین حال سادگی، محیط را فراهم کرده است که بدون پیچدگی های برنامه نویسی کاربر به راحتی برنامه دلخواه خود را ایجاد کند.
مزیت دیگر آن صنعتی بودن این نرم افزار می باشد به طوری که شرکت تولید کننده Labview زمینه را برای کار با سخت افزار های صنعتی نیز فراهم کرده است از آن جمله می توان کارت های Compact, DAQ, PAC, PCI را نام برد در واقع یک کاربر ساده Labview عملکرد آن به عنوان یک HMI می باشد که قابلیت مانیتورینگ و همچنین برنامه رییزی سخت افزاری را در حوزه های FPGA, ARM و … دارد.
از دیگر توانایی های این نرم افزار می توان به ارائه امکانات ورودی و خروجی Data از طریق انواع کارت های I/O و پردازش سیگنال می باشد، حال این پردازش در هر ضمینهای چه انواع عملیات فیلتر، حذف نویز، انجام عملیات پیچیده ریاضی، پردازش صورت یا تصویر می تواند باشد.
پورت سریال یکی از متداول ترین راه های ارتباطی کامپیوتر با دنیای بیرون است گرچه نسبت به پورت USB از سرعت بسیار پایینی برخوردار است ولی به دلیل سادگی و فهم آسان آن باعث شده است که هنوز هم از آن استفاده شود.
ما می خواهیم با استفاده از این پورت سریال اطلاعاتی را بیرون بفرستیم و همچنین اطلاعاتی را هم از بیرون بخوانیم در این میان به یک واسط سخت افزاری نیاز داریم تا این عملیات را برای ما انجام دهد که در اینجا از یک عدد میکروکنترلر AVR مدل ATMEGA16 استفاده کردیم. میکرو دستورات کنترلی را از کامپیوتر گرفته و آنها را اجراء می نماید و همچنین می توانید برای کامپیوتر هم اطلاعاتی ارسال نماید تا بعد از دریافت، پردازش های لازم روی آنها انجام گیرد.
به طور خلاصه ما باید در دو بخش مجزا برنامه نویسی داشته باشیم یکی برای کامپیوتر که آن را با Labview انجام می دهیم و دیگری برای میکروکنترلر که آن را با Flowcode انجام می دهیم، هر دوی این نرم افزار ها گرافیکی می باشند و هیج نیازی به دانستن زبان های متنی مانند اسمبلی، بیسیک و یا C را نداریم بلکه با بلوک ها و ماژول ها سروکار داریم که باید آنها را به هم وصل کنیم.
متن کامل این مقاله با توضیحات آن به صورت یک فایل PDF همراه با کلیه فایلهای ضمیه جهت دانلود برای شما تهیه شده است، امیدوام که مورد رضایت شما دوستان عزیز واقع گردد.
در صورت داشتن هر گونه سوال یا پیشنهاد می توانید در قسمت نظرات مطرح نمایید، همچنین از همه شما دوستان عزیز تقاضا مندیم که در نظر سنجی این مقاله شرکت بفرمایید تا در ارائه مقالات بعدی بهتر عمل نماییم
با تشکر فراوان سید محسن قاسمیان
1 Comment
بسیار عالی.کم کم فلوکد داخل ایران و جهان جا باز میکنه
فلوکد بسیار قدرتمنده